De foto’s van de kinderen zijn niet dezelfde van de reviews

 

Review van ouders Nena

Wij hebben gekozen voor het Kleurrijk in Twello door de warme en persoonlijke benadering. Onze dochter Nena, is hier altijd met plezier naar toe gegaan voordat ze naar school ging. De leidsters zijn erg lief en betrokken bij het kind. Daarnaast kon Nena soms ook extra komen of een andere dag als dit paste in de groep, dit paste vaak wel.

Nena heeft veel geleerd en genoten van de leuke en speelse activiteiten. Wij verbaasden ons over de creativiteit van de leidsters. Elke keer wat nieuws en leuks om met de kinderen te doen!

Al met al kunnen we het Kleurrijk zeker aanbevelen. Nena en wij ook hebben mooie herinneringen aan haar tijd daar over gehouden.

Groet Niek en Lianne (ouders van Nena en Lucy)

 

 

review van ouders Sofie  en Jules

Het kleurrijk is voor ons vanaf dag 1 een warm bad geweest. Tijdens de rondleiding vonden we het al prettig dat we kundige en spontane leidsters ontmoette. Op het Kleurrijk hebben we altijd een gevoel van thuiskomen en betrokkenheid ervaren. Ook de ontwikkeling van het kind staat centraal. Het uitdiepen van een ontdekking van een van de kinderen met de hele groep is prachtig om te zien. Het is een verademing dat Het Kleurrijk gewoon een onafhankelijke, kleinschalige organisatie is, die precies doet wat je wenst als ouders, warm, stabiel maar toch flexibel en een goed georganiseerde opvang. 

Maloe Wilken, 6 jaar tevreden klant.

Review van ouders Jinthe

Onze jongste dochter heeft een leuke, fijne tijd gehad op het kleurrijk! Ze kwam elke donderdag op een vertrouwde plek!

Hoe zij het het noemde ‘’ opvang’’ Waar leuke, afwisselende dingen werden gedaan. Avontuur, ontdekking, ‘’meisjes dingen’’, gezelligheid samen!

Dit werd mede mogelijk gemaakt door de lieve leidsters!!

Nogmaals bedankt!!

Lieve groet en knuffel van Jinthe

Review van Arthur en Angelique, ouders van Yinthe

Het Kleurrijk is een kdv waar wij gelijk een fijn gevoel bij hadden en dat is altijd zo gebleven. Alle leidsters zijn erg betrokken en weten wat ze doen! Ze kijken waarin je kind is geïnteresseerd en gaan daarin verder met je kind op onderzoek uit. Ze hebben altijd even tijd voor de evaluatie van de dag.

 Naast de gewone dagen worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd waar je als ouder bij wordt betrokken.

Wij hebben onze dochter altijd met vertouwen bij de leidsters achter gelaten. Zelfs in een periode waarin zij het soms moeilijk vond afscheid te nemen!

Hiervoor willen wij jullie allemaal erg bedanken en waarschijnlijk tot ziens ?

Groetjes

Arthur en Angelique 

Review Marco en Annemarie, ouders van Lynn en Damon

Verschillende kinderdagverblijven hadden we al bezocht toen we – zwanger van onze eerste – bij Het Kleurrijk kwamen. Debby ontving ons persoonlijk, ze nam echt de tijd voor ons en vertelde enthousiast over haar team en de aanpak van Reggio Emilia. Al toen we samen naar buiten liepen, keken we elkaar aan en zeiden tegen elkaar; dit wordt het, zeker weten!

 Met heel veel plezier zijn onze beide kinderen –Lynn en Damon – bijna vier jaar bij Het Kleurrijk geweest. En wat een plezier hebben ze gehad; eerst op de baby groep, waar het altijd heerlijk rustig is en toch genoeg uitdaging is voor de al wat oudere baby’s. Lynn speelde graag in de mini-ballenbak en met de loopkarretjes. Op de dreumes groep is nog meer te doen, er staat een keuken en een gezellig bank om voor te lezen. Ook wordt er geknutseld; Damon had een periode dat hij schapen erg leuk vond, toen hebben de leidsters een heel mooi schaap met hem gemaakt, op karton en met macaroni als wol. De oudste kinderen gaan naar de peutergroep, waar nog meer te doen is. Er is een hoek met een soort huis, waar kinderen al echt met elkaar gaan spelen. Ook worden activiteiten gedaan, zoals dansen op muziek en kijken bij de geitjes. En dan is er natuurlijk nog de snoezel ruimte en de mooie buitenruimte. Deze is recent zelfs nog mooier en groter geworden, gelukkig heeft Damon hier nog een paar keer van kunnen genieten.

Ook aan de ouders wordt gedacht, want jaarlijks is er een themafeest waarbij ouders en broertjes/zusjes ook welkom zijn. Vorig jaar was het thema een goed doel, je kon lootjes kopen en prijsjes winnen bij een soort rad van fortuin. Lynn heeft er echt van genoten! Met Kerst of Pasen werden we gevraagd om te komen eten, heel gezellig om de andere ouders ook eens iets langer te kunnen spreken als bij het brengen of halen.

 Toen Damon ineens ook vier jaar werd, was daar de laatste dag voor ons bij Het Kleurrijk. Dat was vooral voor ons als ouders toch een weemoedig moment. We hebben het contact met Debby en de leidsters altijd als prettig ervaren. Gelukkig kregen we voor Lynn en Damon een prachtig boekwerk mee met foto’s en verhalen van hun belevenissen bij Het Kleurrijk.

 Lynn en Damon waren beiden klaar voor de basisschool toen ze vier werden. Allebei zijn ze prima gestart in de kleuterklas; ze vinden het leuk, maken makkelijk contact, en het afscheid nemen is geen probleem. Wij zijn ervan overtuigd dat de fijne basis bij Het Kleurrijk daar zeker aan heeft bijgedragen.

Nogmaals heel erg bedankt voor de fijne tijd!

Marco en Annemarie

Review van Fam. te Lintum

Ons jongste kind wordt vier! Ze gaat nu bijna naar school en daarmee komt er een einde aan de opvang bij het Kleurrijk. Onze kinderen gingen altijd met heel veel plezier naar Het Kleurrijk.

Er werken leuke, lieve leidsters op de groepen. Er wordt met regelmaat gewerkt met thema’s en dit zijn altijd leuke, leerzame en herkenbare thema’s waar thuis ook met enthousiasme over verteld wordt.

Er worden leuke uitjes georganiseerd zoals naar de kinderboerderij. Wat voor ouders fijn is , si dat er veel foto’s gemaakt worden. Zo krijg je als ouder er een beeld bij wat een kind zoal gedaan heeft op een opvangdag.

Onze kinderen hebben een hele fijne tijd gehad en wij kijken met een goed gevoel terug op de periode dat onze kinderen naar Het Kleurrijk gingen!

groet, fam. te Lintum

Review van Gerrit-Jan en Lisette, ouders van Gijs en Saar

We hebben onze beide kinderen naar Het Kleurrijk laten gaan, voor 2 dagen in de week. We hebben Het Kleurrijk leren kennen als een erg goed en gezellig kinderdagverblijf. Ze deden altijd veel (buiten) activiteiten met de kinderen en waren altijd erg flexibel in de dagindeling. Dit is ook een onderdeel van de methode die ze op het Kleurrijk volgen, er wordt geluisterd naar het kind.

Als een kind een vraag had over paddenstoelen werd prompt de hele groep in de jassen gehesen en ging de club het bos in op zoek.

Onze kinderen zijn altijd met plezier naar “de kindjes” gegaan en dat ligt vooral aan de leidsters die de groep begeleiden. Stuk voor stuk aardige meiden die weten wat ze doen. Ook de beoordelingen en de vele foto’s die we kregen vonden we echt een meerwaarde. Met als hoogtepunt het boek vol herinneringen met foto’s en observaties van je kind die je krijgt als het kind naar de basisschool gaat.

We zouden dit dagverblijf aan iedere ouder aanbevelen.

Groeten Gerrit-Jan en Lisette.

Review van Gerben en Ilona, ouders van Guusje

Onze dochter Guusje heeft onlangs Het Kleurrijk verlaten, omdat ze 4 jaar is en naar de basisschool mag. We hebben ruim vier jaar geleden voor Het Kleurrijk gekozen omdat de kleinschaligheid, de betrokkenheid en het enthousiasme van de leidsters ons erg aansprak.

Guusje is bijna vier jaar lang, drie dagen per week naar Het Kleurrijk geweest en het was echt haar tweede thuis. Ze kon helemaal zichzelf zijn en heeft veel geleerd. Guusje heeft genoten van de vele activiteiten die ondernomen werden, maar als er behoefte was aan rust dan was die mogelijkheid er ook.

We hebben het als prettig ervaren dat we aan het einde van de dag door de leidsters op de hoogte werden gesteld over het verloop van de dag.

De herinneringsmap die Guusje op de laatste dag heeft gekregen wordt vaak bekeken en geeft een mooie weergave van de afgelopen vier jaar.

groet van Gerben en Ilona

Review van Ingrid en Erwin de Jong

Wij sluiten een periode van bijna 6 jaar af bij Het Kleurrijk in Twello. Onze beide dochters, inmiddels 6 jaar en bijna 4 jaar hebben hier vanaf de leeftijd van 3 maanden opvang gehad. Onze eerste indruk bij de keus voor het Kleurrijk was meteen goed. Kleinschalig, gezelligheid, veel kleur, een mooie snoezelruimte en een leuke buitenspeelplaats voor de kinderen om te spelen. Er is altijd veel persoonlijke aandacht voor de kinderen tijdens de breng en haalmomenten.

Ook wordt er in veel leuke thema’s gewerkt en staat creativiteit voorop. Wat wij als erg positief hebben ervaren is het vasteleggen van uitstapjes, activiteiten en creativiteit dmv foto’s. Bij het ophalen was het altijd leuk om te zien op de foto’s en te lezen wat je kind die dag heeft gedaan. Vooral op de peutergroep, waar je kind dit zelf aan je laat zien en trots vertelt wat ze heeft gedaan of waar ze is geweest! Dit krijgt je kind ook mee in een herinneringsmap wanneer je het Kleurrijk verlaat, erg leuk om al die knutselwerkjes en foto’s terug te zien! Wij hebben onze meiden altijd met een gerust hart achtergelaten bij de leidsters. Alle leidsters zijn enthousiast en hebben persoonlijke aandacht voor je kind!

Ontzettend bedankt voor alle goede zorgen voor onze meiden!!!

Ingrid en Edwin de Jong

review van Judith Holtkuile

Afgelopen week heeft onze jongste dochter afscheid van het Kleurrijk genomen omdat ze naar school gaat. Hiermee kwam er een einde aan een periode van 5 jaar waarin we één of twee dochters op Het Kleurrijk hadden. Onze oudste dochter ging voor het eerst in 2010 naar Het Kleurrijk toen ze zo’n 14 weken oud was. We hebben toen voor Het Kleurrijk gekozen omdat wij beide met name enthousiast waren over de horizontale groepen en over de filosofie van Reggio. Ik vind het leuk dat er veel aandacht wordt gegeven aan creativiteit en eigen initiatief. Bijvoorbeeld wanneer de leidsters het initiatief nemen om samen te verven, de kinderen vrij zijn hun eigen invulling hieraan te geven. “Je moet nog lang genoeg binnen de lijntjes kleuren”. Maar ook als er een kindje liever wil kleien of met stiften wil kleuren dat dan gewoon kan! Heerlijk niets moet alles mag, maar uiteraard wel binnen grenzen.

Ik heb gedurende de afgelopen 5 jaar versteld gestaan van een aantal dingen:
1) Hoeveel beide dames hebben geleerd (ook al gingen ze maar 1 of 2 keer per week). Zowel qua vaardigheden als drinken uit een open beker, broodje smeren tot kennis waaronder de kleuren en hun liefde om lekker te knutselen.
2) Omdat ik het als ouder en als lid van de ouderraad leuk vond om te helpen was ik weleens aanwezig op andere tijdstippen dan tijdens wegbrengen of ophalen. Wat me dan altijd opviel is hoe rustig het was. Ik had altijd gedacht dat een groep vol babies, dreumesen of peuters een enorme hoop herrie teweeg zou brengen. Integendeel, kindjes waren altijd gezellig en rustig aan het spelen.
3) Liefde voor én van de juffen. Mijn kinderen waren altijd dol op de leidsters van de groep. Ook andersom voelde ik altijd veel zorgzaamheid, rust en blijdschap naar de kinderen toe.

Voor mijn beide dochters heb ik een prachtig boek gekregen vol foto’s van begin tot afscheid, 1 ding komt daar duidelijk uit naar voren. GELUK! Op echt alle foto’s zijn ze leuke dingen aan het doen en stralen ze, ik ben er zo ontzettend blij mee. Het is nu tijd voor een nieuwe fase, lieve leidsters en Debby ontzettend bedankt voor alles.

Judith Holtkuile trotse moeder van 2 heerlijke dochters.

Review van Linda de Krosse

Onze kinderen hebben beide op kleurrijk in Twello gezeten. Onze zoon 2 jaar en onze dochter 3.5 jaar. Ze gingen er altijd met veel plezier naartoe. We zijn goed te spreken over kleurrijk. Het kind staat echt voor op. Elke paar maanden een nieuw thema de kinderen leren daar veel van. Laatste thema was huis. Er hingen mooie foto s van alle huizen. Ook regelmatig uitstapjes zoals naar het bos gaan, gymmen, speeltuin, in de draaimolen op klompenfeest. Tevens is er aandacht voor kinderen die het minder hebben edukans de schoenendozen.  Mocht je een keer van dag willen ruilen moet dit in dezelfde maand dit lukt niet altijd, maar in overleg is er veel mogelijk. Leidsters zijn ook erg enthousiast en oprecht geïnteresseerd. Kortom een aanrader …..

Linda de Krosse

Review van Richard en Mariëlle Berkhoff

Onze dochter Maud heeft 4 hele mooie jaren op het Kleurrijk gehad.

Ze ging er altijd met veel plezier naar toe.

De reden dat wij voor het Kleurrijk hebben gekozen is dat het kleinschalig is en niet deel uitmaakt van een grote organisatie, dat er gewerkt wordt met horizontale groepen zodat de kinderen ongeveer in dezelfde ontwikkelingsfase zitten, het kindgericht werken, de ruime (buiten)speelmogelijkheden en vooral dat er vaste leidsters zijn.

De leidsters zijn allemaal erg gedreven in hun werk,  wat wij als zeer prettig hebben ervaren.

Uniek aan het Kleurrijk is dat er een herinneringsmap wordt gemaakt met allerlei foto’s en knutselwerkjes van je kind. Het is erg leuk om dat later terug te kunnen kijken.

Wij willen Debby, John en alle leidsters bedanken voor de mooie tijd!

Groeten Richard en Mariëlle Berkhoff

Review van Marije en Menno

Toen wij op zoek waren naar plekje voor ons aanstaande nakomertje op een kinderdagverblijf in Twello, zijn wij bij verschillende kinderdagverblijven gaan kijken. Bij binnenkomst bij Het Kleurrijk voelden we meteen een groot verschil.

Dit verschil komt door de rust en ruimte, de warmte, betrokkenheid en professionaliteit van de leidsters en de visie van de leiding. Je voelt onmiddellijk dat jouw kind echt welkom is en zijn/haar welzijn voorop staat. Toen wij Tessa ruim een half jaar later voor het eerst brachten, bleek dat gevoel te kloppen.

Tessa heeft op Het Kleurrijk een geweldige tijd gehad. Op de babygroep was er alle aandacht voor haar en was ze ook welkom op de dagen dat het vanwege longproblemen wat minder met haar ging. Op die dagen werd er goed met ons gecommuniceerd over hoe het met haar ging.

Bij de twee andere groepen kreeg ze alle ruimte om zich verder te ontwikkelen. Ze heeft genoten van al het buitenspelen, de knutselprojecten en het dansen en zingen. En de persoonlijke band tussen haar en de leidsters maakte dat ze regelmatig niet meer mee naar huis wilde. Als ouders laat je je kind dan met een gerust hart achter. En alle foto’s en verhalen zorgen ervoor dat je weinig mist van de tijd dat ze bij Het Kleurrijk is.

Wij kunnen dan ook een ieder aanraden om zijn of haar zoon/dochter bij Het Kleurrijk te brengen. Menno en Marije

Meer informatie of direct inschrijven?

Klik op de knop om uw kind snel en simpel in te schrijven!