Bij kinderopvang Twello staat het kind centraal. Hier, bij Kinderdagverblijf Het Kleurrijk, hebben we gekozen voor een inspirerende benadering, geankerd in de visie van Reggio Emilia. Maar wat betekent dit concreet voor u en uw kind? Laat ons u meenemen in de wereld van Reggio Emilia.

De oorsprong van onze visie

Loris Malaguzzi, een Italiaanse pedagoog geboren in 1920, is de grondlegger van de pedagogiek van Reggio Emilia. Zijn reis begon in 1945 toen hij betrokken was bij de oprichting van een nieuw kindercentrum in Italië. Daarbij combineerde hij verschillende onderwijsvisies met zijn eigen unieke ideeën, wat uiteindelijk leidde tot een geheel nieuwe pedagogiek. Bij kinderopvang Twello – Kinderdagverblijf Het Kleurrijk omarmen we deze benadering volledig.

Meer over ons
Ontdek de unieke aanpak van kinderopvang Twello - KDV Het Kleurrijk: pedagogiek van Reggio Emilia

Communicatie: de 100 talen van kinderen

Bij Kinderdagverblijf Het Kleurrijk in Twello geloven we dat kinderen zich op honderden manieren kunnen uitdrukken: dans, zang, tekenen, en nog veel meer. Deze veelzijdigheid in communicatie is essentieel voor de ontwikkeling van het kind. Hier, bij Kinderdagverblijf Het Kleurrijk, krijgen kinderen de vrijheid en middelen om hun gedachten en gevoelens te delen, zonder beperkt te worden tot alleen woorden.

Leren van elkaar

Het is een bekend gegeven: kinderen leren enorm veel van elkaar. Ze zijn in wezen elkaars eerste leraren. Door samen te werken, te spelen en te leren in kleine groepjes, bouwen kinderen aan hun eigen identiteit. Bij kinderopvang Twello – KDV Het Kleurrijk wordt deze vorm van interactief leren sterk aangemoedigd.

Ontdek de unieke aanpak van kinderopvang Twello - KDV Het Kleurrijk: pedagogiek van Reggio Emilia

De rol van de pedagogisch medewerker

Bij kinderopvang Twello zien we de leidster als een luisterend oor, als iemand die actief observeert en inspeelt op de behoeften en interesses van het kind. Zoals bijvoorbeeld bij het volgende voorbeeld: Een enthousiaste peuter komt met een nieuwe trui op Het Kleurrijk. Dit meisje had letters op haar trui staan en verwonderde zich hier voortdurend over. Ze vertelde iedereen dat er letters op haar trui stonden en dat “haar” letter er ook op stond. De medewerker “signaleerde” dit en sprong hierop in door haar de vraag te stellen of ze nog meer letters om zich heen zag. Met een klein groepje kinderen zijn ze letters gaan zoeken en gaan onderzoeken. Met een camera zijn ze de buurt in gegaan en hebben daarbij alle letters in de omgeving gefotografeerd. Het werd een heel letterproject waarbij de geschreven taal op die manier een vanzelfsprekende plaats kreeg in het proces. Dit verhaal illustreert perfect hoe onze medewerkers de wereld door de ogen van het kind zien en daarop reageren.

Een uitdagende leeromgeving

De omgeving speelt een cruciale rol bij het leren. Bij kinderopvang Twello zorgen we voor een rijke speel-leeromgeving die kinderen continu prikkelt en uitdaagt. Flexibele ruimtes, gevarieerd speelgoed en doordachte inrichting zijn slechts enkele aspecten van onze doordachte aanpak.

Het belang van documentatie

Bij Het Kleurrijk wordt alles wat kinderen doen, denken en creëren zorgvuldig gedocumenteerd. Deze documentatie dient meerdere doelen, zoals het vastleggen van het leerproces en het informeren van ouders over de activiteiten van hun kinderen. Bij kinderopvang Twello – KDV Het Kleurrijk is transparantie key.

Kinderdagverblijf Het Kleurrijk biedt een unieke, inspirerende omgeving voor uw kind om te groeien, te leren en te ontdekken volgens de principes van Reggio Emilia. Het Kleurrijk nodigt u uit om de magie van deze benadering zelf te ervaren. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Dit kunt u doen per mail of bel op  0571-276886

Meer informatie of direct inschrijven?

Klik op de knop om uw kind snel en simpel in te schrijven!

Direct inschrijven