Visie en ontwikkeling? Welkom bij Kinderdagverblijf Het Kleurrijk in Twello. Bij het kiezen van een kinderdagverblijf zoekt u naar een plek waar uw kind zich kan ontplooien in een veilige en stimulerende omgeving. Bij kinderdagverblijf Twello – KDV Het Kleurrijk begrijpen we dit als geen ander. Hieronder vindt u onze visie en benadering, zodat u een helder beeld krijgt van wat wij te bieden hebben.

Onze visie op kinderopvang

Bij Kinderdagverblijf Het Kleurrijk zien we onszelf als meer dan een opvanglocatie. We zijn een gemeenschap waar kinderen kunnen spelen, ontdekken en hun eigen leerproces kunnen beheersen. Wij geloven dat elk kind uniek is en recht heeft op een omgeving waarin het centraal staat. Onze benadering is dan ook gericht op nauwe samenwerking met ouders en open communicatie. Zo kunnen we er samen zorgen voor een rijke en bevredigende ervaring voor uw kind.

Meer over onze visie
Ontdek de unieke aanpak van kinderopvang Twello - KDV Het Kleurrijk: pedagogiek van Reggio Emilia

Pedagogische doelen en werkmethode

Ons pedagogisch beleidsplan van kinderdagverblijf Twello – KDV Het Kleurrijk is zorgvuldig opgesteld en omvat de volgende kernpunten:

  • Emotionele veiligheid: we willen dat elk kind zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt.
  • Persoonlijke en sociale competenties: via interactieve spellen en activiteiten moedigen we kinderen aan om samen te werken en sociale vaardigheden te ontwikkelen.
  • Normen en waarden: door middel van dagelijkse activiteiten en interacties leren kinderen respect te hebben voor zichzelf, anderen en hun omgeving.

De doelstelling van kinderdagopvang Twello – KDV Het Kleurrijk

Onze primaire doelstelling bij kinderdagverblijf Twello – KDV Het Kleurrijk is om een veilige, huiselijke en stimulerende omgeving te bieden waarin uw kind wordt uitgedaagd om de wereld om zich heen te verkennen. Hierbij focussen we ons op het welbevinden en de betrokkenheid van het kind, waarbij veiligheid, zelfvertrouwen en respect essentiële waarden zijn.

Ontdek de unieke aanpak van kinderopvang Twello - KDV Het Kleurrijk: pedagogiek van Reggio Emilia

Speerpunten van onze aanpak

  • Vertrouwde omgeving: het is van essentieel belang dat elk kind zich thuis voelt en vertrouwen heeft in zichzelf. We streven ernaar dat kinderen zich gewaardeerd voelen en leren om op een positieve manier met anderen te interacteren.
  • Kindgericht werken: in plaats van kinderen bezig te houden, richten we ons op wat hen bezighoudt. Dit betekent dat onze pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijf Twello – KDV Het Kleurrijk zorgvuldig observeren en reageren op de behoeften van elk kind.

Groepsindeling

Wij hanteren bij kinderdagverblijf Twello – KDV Het Kleurrijk de volgende groepsindeling:

  • Babygroep (2 maanden tot ± 15/18 maanden). Een rustige omgeving waar baby’s kunnen groeien en de wereld kunnen verkennen met de nodige persoonlijke zorg.
  • Dreumesgroep (± 15/18 maanden tot ± 2,5 jaar). Hier worden activiteiten en interacties afgestemd op deze specifieke leeftijdsgroep, die graag de wereld om hen heen verkent.
  • Peutergroep (± 2,5 jaar tot 4 jaar). Deze groep is ontworpen om peuters alle mogelijkheden te bieden om te leren en zich te ontwikkelen in voorbereiding op de school.

Uw kind naar Kinderdagverblijf Twello – KDV Het Kleurrijk?

Kinderdagverblijf Het Kleurrijk in Twello is niet zomaar een opvang. Het is een plek waar uw kind centraal staat en waar we bij kinderdagverblijf Twello samenwerken om de best mogelijke start in het leven te bieden.

We nodigen u uit om contact met ons op te nemen, zodat we uw vragen kunnen beantwoorden en u kunnen laten zien waarom zoveel ouders ons vertrouwen met de zorg voor hun dierbaarste bezit. Wij zijn bereikbaar per mail of bel ons op 0571-276886

Meer informatie of direct inschrijven?

Klik op de knop om uw kind snel en simpel in te schrijven!

Direct inschrijven