Elay is 4 jaar geworden en viert zijn feestje. Als kado krijgt hij het prachtige herinneringsboek met alle fotoplaten en knutsels van de afgelopen 4 jaar. Een mooi document!

en wat een prachtig resultaat. Een mooi sfeerhoekje is het geworden in de peutergroep 

we maken samen een paddenstoel van hout 

De peuters kiezen een eigen pompoen uit en mogen deze proberen na te tekenen. Heel geconcentreerd gaan ze te werk.

Maken van een eigen mandela

De Vossenjacht was een succes!

Nationale leidsterdag. De leidsters van Het Kleurrijk werden in het zonnetje gezet. Dit hebben ze echt verdiend!

Heel veel kinderen hadden een eigen blad gemaakt met een tekening en/of lieve tekst. Het werd onze eigen Reggio boom.

Op de babygroep hebben we een klankschaal neergezet. Wat een verwondering bij iedereen.

We starten met het nieuwe project, de herfst. En wat is er leuker dan te beginnen met een boswandeling

Als afsluiting van ons project gingen de peuters naar de visboer in Twello

Zoveel plezier met een papiertje

Ontspannende yoga oefeningen

Er staat een vissenkom met echte vissen op de groep. Samen met de leidster praten de kinderen over wat ze zien. Vervolgens maken ze met diverse materialen een eigen vissenkom.

Lekker buiten eten als het kan.

Een spiegel met zand. En wat komt er tevoorschijn als het zand weg is? N. wordt helemaal enthousiast en ze laat zien dat ze een goede motoriek heeft om het zand weg te vegen.

hiep hiep hoera

heerlijk in de zandbak

Wat is een ei en wat kun je ermee? Hoe leuk om samen uiteindelijk een ei te bakken en…. opeten. Het smaakt de kinderen heel goed.

Met ons project huisdieren en boerderijdieren staat nu de kip centraal. Onder de veranda doen de kinderen verschillende activiteiten. Nu bekijken en voelen ze de veren en praten over de kip.

29 juni was de Nationale Modderdag. Alle groepen op Het Kleurrijk hebben deze dag zand, water en modder ervaren op hun eigen manier. Activiteiten hebben de leidsters afgestemd op de leeftijden van de kinderen.

 

Het EK voetbal is begonnen en wij hebben pompoenen. Samen met de kinderen wordt er pompoensep gemaakt. Het hele dagverblijf ruikt ernaar en iedereen mag proeven. Wat een mooie samenwerking.

 

Wat is er nou leuker dan spelen met water als het lekker warm is. Bekers met water scheppen, voorzichtig lopen naar een andere bak. Hierin wordt het leeggegooid en later met rietjes bellen blazen in het water.

 

In het kader van ons project gaan we met de dreumesen en peuters naar de boerderij. Wat een indrukken!

 

Heerlijk spelen in de tuin.

Deze foto’s zijn gemaakt door Beate Vieth, van Beetje Home. Zij heeft onlangs alle kinderen spelenderwijs op de foto gezet. De schoolfoto in een ander jasje.

 

op de groep staan potjes met bloembollen. Nu ze uitgebloeid zijn bekijken de kinderen de bollen en gaan vervolgens zelf een bloembol maken

 

In het kader van ons project vormen doen we deze activiteit

 

Wat je zelf kan mag je zelf doen

 

Hoe gefascineerd kun je zijn door deze discobol.

 

Sepp en Sofie bekijken samen met de leidster aandachtig de bolletjes. Met een kwast in de hand proberen zij de bloemen te schilderen. Wat ontzettend knap dat ze dit zo mooi kunnen! De leidster begeleid de kinderen heel goed door ze te wijzen op de details. 

 

Plezier maken op de babygroep. 

 

Het wordt voorjaar en we gaan heerlijk naar buiten. Op zoek naar de verschillende bolletjes. Buiten ontdekken de kinderen nog veel meer. Dit is pas genieten met elkaar.

 

Liam heeft allemaal ronde pompoentjes. Hij is druk met het sorteren en het in en uit de bakjes doen. Wat een concentratie.

 

Ook de babygroep doet mee met de carnaval. De versieringen zijn favoriet.

 

Gebiologeerd door de zwart wit tekeningen en de spiegels.

 

Eefje en Sil liggen samen op de mat voor de spiegel. Ze ontdekken elkaar en we zien ze glimlachen naar elkaar. Wat lief om te zien. 

 

30 december een heuse Drive Thru voor Het Kleurrijk.

Alle leidsters staan klaar om alle kinderen te ontmoeten en om kadootjes uit te delen. Aan het eind staan oliebollen die we aangeboden kregen van onze bakker, de Soete Suikerbol! Super gezellig dat er zo veel animo was.

Maak er allemaal een mooi Kleurrijk jaar van!

 

Vandaag geniet Boaz van de snoezelruimte. Hij verbaast zich erg over de lichtjes en geniet met volle teugen.

 

Bezoek van Sinterklaas. Wat een verrassing, hij kwam toch nog dit jaar naar Het Kleurrijk!

 

In het atelier liggen takken met prachtige paarse bolletjes eraan. Ze worden bestudeerd en getekend. Super knap!

 

Tom is jarig en dat wordt gezellig gevierd. Hij blaast het kaasje uit op de taart en we zingen allemaal uit volle borst.

 

vriendschap, samen kijken naar de lucht

 

Samen onder de tafel!

 

De leidster heeft een pauwenveer meegenomen. Er wordt een filmpje bekeken van de pauw en de veer wordt aandachtig bekeken.

 

Samen blaadjes zoeken en de peuters rijgen ze aan een touw.

 

Aan het werk met de verschillende blaadjes

 

Hoe heerlijk is het om je af en toe te kunnen verkleden

 

Aan de gang met loose parts, kastanjes

 

Tess heeft kastanjes meegenomen. Hoe leuk is dit. Iedereen bekijkt de kastanjes van alle kanten. Daarna maakt iedereen er een mooie creatie van. Ieder op zijn eigen manier.

Aan de gang met loose parts, kastanjes

 

Tess heeft kastanjes meegenomen. Hoe leuk is dit. Iedereen bekijkt de kastanjes van alle kanten. Daarna maakt iedereen er een mooie creatie van. Ieder op zijn eigen manier.

Ontdekken van de natuurlijke materialen

 

De leidster heeft diverse natuurlijke materialen neergelegd. En daarbij een vergrootglas en tangetjes. Eerst bekijken de kinderen wat er ligt, waar het op lijkt, hoe het voelt etc. 

Activiteit met de lichttafel

 

L. komt gelijk kijken bij de lichttafel. Hij bestudeert alles eens goed voordat hij wat gaat uitproberen. Dan haalt hij zijn handen door het zand. Met grote ogen en open mond herhaald hij zijn bewegingen met zijn vingers. 

Ontdekken van verf op de babygroep

 

Er ligt een groot vel papier op de grond met diverse kleuren verf. Daarbij kwasten en rollers die de kinderen kunnen gebruiken. Zijn ze nieuwsgierig genoeg om het te gaan proberen?

Kijken door het raam

 

De kinderen spelen buiten en kijken nieuwsgierig door het raam om te zien waar Debby is. Er wordt druk gekletst en gezwaaid.

Loose Parts

 

De kinderen hebben allemaal een bakje met losse onderdelen gekregen. En voor hun ligt een vel met daarop een letter getekend. Ze besluiten om de letter te “versieren”. Heel geconcentreerd gaan ze te werk.

zoeken naar verschillende jurken

 

De kinderen hebben een poppetje getekend in een jurk. Vervolgens is de jurk eruit geknipt. Nu gaan ze binnen en buiten op zoek naar een nieuwe “jurk”. Heel enthousiast lopen ze door de tuin en houden het poppetje voor ieder struik, kleur of hout dat ze zien. Ook hun eigen T shirt vormt een mooie jurk voor het poppetje.

Een blad van de pompoen

 

Hoe ziet een blad eruit van een pompoen? De kinderen drukken het blad in de klei en bekijken aandachtig de nerven.

De ananas

 

Vandaag staat er een ananas op het menu. In het kader van ons project groente en fruit worden er ook bijzondere vruchten gegeten. De kinderen bekijken en proeven de ananas.

De ananas

 

Vandaag staat er een ananas op het menu. In het kader van ons project groente en fruit worden er ook bijzondere vruchten gegeten. De kinderen bekijken en proeven de ananas.

Zomers genieten.

 

Een dagje met de peuters en dreumesen genieten in de tuin van een collega. Samen spelen, picknicken en zwemmen. Wat een plezier hebben we met z’n allen.

heerlijke zomertaferelen

Het is prachtig weer vandaag. De kinderen vermaken zicht heel goed in de tuin. We zoeken samen klavertjes vier, doen evenwichtsoefeningen met de leidster en kijken stiekem over de heg.

heerlijke zomertaferelen

Het is prachtig weer vandaag. De kinderen vermaken zicht heel goed in de tuin. We zoeken samen klavertjes vier, doen evenwichtsoefeningen met de leidster en kijken stiekem over de heg.

ontdekken van je eigen scahduw

Het is prachtig weer vandaag. En Vayenne ontdekt haar eigen schaduw. Ze volgt zichzelf door de tuin.

samen bouwen

Samen met de nieuwe leidster gaan de kinderen een kasteel bouwen in de bouwhoek. Alle soorten hout wordt er gebruikt. En uiteindelijk is het kasteel bedoeld voor de barbies.

proeven van de appelmoes

De kinderen maken samen met de leidsters appelmoes. En natuurlijk mogen ze dit proeven. Bo lijkt het niet echt te willen. Toch gaat ze proberen en na het proeven verschijnt er een lach op haar gezicht!

Ontdekken van de appel

In het kader van ons nieuwe project fruit en groente wordt de appel aandachtig bestudeert en geproefd

project kunst

de cirkels van kunstenaar Kandinsky worden bekeken en dit vormt de inspiratie om er zelf mee aan de slag te gaan. Dit kan op verschillende manieren en met verschillende materialen

TREINBAAN IN “HET BOS”

Op de dreumesgroep wordt een treinbaan gebouwd met natuurlijke materialen. Dit trekt direct de aandacht.

KINDERBOEKENWEEK

Deze week is het kinderboekenweek. De leidsters gaan op allemaal verschillende plekken boeken voorlezen. Vandaag was dat in de tuin. frisse lucht en veel aandacht voor het verhaal. Leuker kunnen we het niet maken!

SCHOMMELEN IN DE SPEELTUIN

EEN LICHTBAK, GEKLEURDE FICHES MET EEN METALEN RAND EN EEN MAGNEET.

En nu ontdekken wat je er allemaal mee kunt.

Wat gaat ze doen met de materialen die op tafel liggen?

Enthousiast begint de rietjes te pakken. Dan prikt ze deze in de rol waar gaatjes in zitten. Maar ze ontdekt dat je ook kunt blazen door de rietjes. En uiteindelijk weet ze van geen ophouden en steekt de rietjes in de metalen pot. Goed bezig!

modderdag

Het is modderdag en daar hoort ook het schmincken met modder bij.

modderdag

SUUS IS JARIG

Suus komt een heerlijke traktatie brengen voor alle leidsters. En wat een super mooie mini mouse muts heeft ze op!

NIEUWSGIERIG

Wat zou er aan de andere kant van de heg zijn?

Feesten op Het Kleurrijk

Ons zomerfeest in de tuin en het kerstfeest binnen

OP PAD MET DE FIETS

De dreumesen gaan vandaag gezellig met de fiets naar de Worp. Wat een belevenis!

LEKKER MODDEREN

Vandaag is het zo warm weer dat de kinderen heerlijk spelen met water en zand. En dat wordt dus modder.

FANCY FAIR

Zaterdag 20 mei was het zover. Deze middag organiseerde Het Kleurrijk haar fancy fair. Het was een heerlijke middag. Gelukkig was er veel animo van geinteresseerde ouders en werd er veel verkocht voor het goede doel, Early Birds.

ZOOO LIEF IS HET PAARD

MUZIEK MAKEN

Ilse is muziek aan het maken op de dwarsfluit. De kinderen zijn heel erg geïnteresseerd en luisteren aandachtig. Ook proberen ze mee te zingen. Dit gaan we zaterdag op de fancy fair ook doen, dus het wordt groot feest!

OP ONTDEKKING

Een pak meel, een lepel en een bakje. Wat wordt hier mee gedaan?

OPA EN OMA DAG

De opa’s en oma’s van de kinderen waren welkom op 12 april om een kijkje te nemen op de opvang van hun kleinkind. Er werd samen gespeeld, geknutseld, fruit gegeten en buiten gespeeld. De kinderen vonden het geweldig. Het is mooi om te merken dat volgens de kinderen een opa van iedereen is. Er werd samen flink gelachen. Bedankt voor alle enthousiaste reacties!

LIZE AAN HET ONTDEKKEN

De leidster heeft een soort van muziekinstrument meegenomen naar de groep. Er wordt gedraaid en getikt zodat de kinderen het geluid horen van de bierdopjes die tegen elkaar aanrinkelen. Lize is gelijk geïnteresseerd en kan heel geconcentreerd zelf muziek maken en aandachtig aan het “instrument” zitten. Haar aandacht wordt eerst getrokken door hetgeen de leidster doet en daarna gaat ze zelf aan de slag.

PANNENKOEKENDAG

Vandaag komen bewoners van Trimenzo pannenkoeken eten samen met de kinderen van het Kleurrijk. Iedereen heeft genoten. Ouders hebben heel lief pannenkoeken gebakken en alles is opgegeten. Super lekker was het. Ook is er nog vrolijk gezongen en zelfs wat gedanst op de peutergroep.

Carnaval

Afgelopen vrijdag en maandag kwamen de kinderen verkleed naar Het Kleurrijk. Er wordt carnaval gevierd. Iedereen is erg vrolijk. Er wordt nog geschminkt, volop gedanst en gelachen. Wat een feest!