Open Menu

Foto’s

Onder de veranda zijn de kinderen druk bezig met de leidster om de zaadjes te planten.

Britt ontdekt de nieuwe wasbak. Er zit een laagje water in en dat moet gevoeld worden. Ze brengt daarna haar handen naar haar wang. Dit herhaalt ze diverse malen en moet er erg om lachen. Dit trekt ook de aandacht van andere kinderen.

Wat een gezellige dag. Iedereen kwam verkleed naar Het Kleurrijk. De groep was mooi versierd en alle kinderen vierden het carnaval. Genieten van muziek, dansen en serpentines.

De kinderen kunnen met materialen een gezicht maken. In een mand liggen veel stenen met diverse afbeeldingen erop. Op de stenen zijn ogen, neus en een mond te vinden. Hoe leggen we dit neer?

De kinderen bekijken heel goed hoe een gezicht eruit ziet en voornamelijk de ogen. Dan wordt er een oog getekend en later verder ingekleurd en natuurlijk horen er ook wimpers op. Uit verschillende materialen kiezen de kinderen waarvan ze hun eigen oog gaan maken.

Wat een sneeuwpret. Iedereen wil heel graag naar buiten. De sneeuw voelen, opeten, sneeuwballen gooien en afdrukken maken in de sneeuw. Dit is echt genieten!

Vandaag gaan we ruiken met de neuzen. Bij de peuters hebben w echte speurneuzen want de kinderen weten heel goed wat wel en niet zo lekker ruikt. Door middel van de pictogrammen konden de kinderen aangeven welk gevoel ze kregen bij de diverse geuren.

Op vrijdag 4 januari organiseerde Het Kleurrijk een oliebollen borrel voor haar ouders en kinderen. Er was zelfs een arrenslee met echte paarden ervoor. Ouders en kinderen konden een ritje maken, een heerlijke oliebol eten van de Soete Suikerbol, een glaasje gluwein of warme chocolademelk drinken en gezellig met elkaar toasten op het nieuwe jaar.
Het Kleurrijk bestaat nu 10 jaar en is uitgegroeid tot een fantastisch bedrijf met een mooie visie en een super team!

In de gang is de pietenboot omgetoverd tot een arreslee met de paarden ervoor. Ook kunnen de kinderen op de groep hun eigen kerstboom versieren. Ze gebruiken hiervoor allerlei materialen die zij mooi vinden.

We hebben genoten van een gezellige kerstavond met het team van Zutphen en van Twello. De ruimte was heel sfeervol aangekleed en onder het genot van een hapje en drankje hebben we heerlijk met elkaar gekletst en een "fanatiek" spel gespeeld. Voor herhaling vatbaar.

Wat een feest was het vandaag. De Sint en zijn Pieten kwamen langs. De kinderen stonden buiten heel hard te zingen zodat de Sint ons kon horen. Daarna werd binnen een feestje gebouwd.

De kinderen zijn volop bezig met Sint en zijn Pieten. Er wordt een boot gemaakt, een grote pieten tekening gemaakt, kinderen schminken zichzelf, spelletjes gedaan en veel gezongen. We zijn er klaar voor om Sint en zijn Pieten volgende week te ontvangen.

Renske Kleverwal heeft deze geweldige foto gemaakt van Het KLeurrijk Team!

Een echte zachte harige rups! De kinderen mogen hem aaien, vasthouden, bewonderen en van alle kanen goed bekijken. Zeker als de rups op de spiegel ligt kunnen ze alles goed zien. Wat een enthousiaste blikken van de kinderen!

In een bak liggen maiskolven. Dat trekt de aandacht van de kinderen. Druk aan het vasthouden, voelen, mais losmaken en later kunnen ze mais scheppen met de lepels. De kinderen gaan helemaal op in hun spel.

Het is zo warm buiten dat de baby's binnen spelen met water. Wat een pret.

Mirella, de leidster, heeft een tweetal citroenen meegenomen en deze worden bekeken, gevoeld en geproefd door de kinderen. De citroenen liggen op de lichtplaat en het is een verrassing wat de kinderen zien. Vol concentratie bekijken ze de citroenen.

zand en water zijn en blijven toch het favoriete speelgoed van kinderen. Ze genieten met dit super mooie weer heerlijk in de tuin

De ouderavond was een succes. Na een presentatie over de visie van Reggio Emilia konden ouders zelf ervaren op welke manier hun kind leert ontdekken. De ouders maakten met de natuurlijke materialen iets moois voor hun kind.
Dit leverde enthousiaste reacties op van de ouders! Met natuurlijke en ongevormde materialen valt er veel meer te ontdekken en wordt de fantasie meer geprikkeld dan met het "gewone" speelgoed.

We gaan genieten van een heerlijke paasbrunch. Er zijn ouderen van Casa Bonita uitgenodigd om met de peuters mee te eten. De kinderen hadden een mooi tafelkleed versierd en de tafel prachtig gedekt. Iedereen heeft genoten van al het lekkers en de gezelligheid.

We hebben een tas vol met mos meegenomen uit het bos. De kinderen kijken nieuwsgierig in de tas. Het mos wordt eruit gehaald. Nieuwsgierig als de kinderen zijn beginnen ze gelijk het mos aan te raken en te bekijken. Het voelt zacht aan en ineens zien we miertjes lopen. De een schrikt ervan en de ander wil ze graag oppakken. Wat een verwondering allemaal.

De peuters gaan op bezoek bij de ouderen die wonen bij Casa Bonita. Vandaag hebben we het blikkenspel meegenomen. Dat betekent dat in ieder blik een voorwerp of een plaatje zit. Het blik wordt opengemaakt en het is een verrassing wat erin zit. Vervolgens wordt het voorwerp benoemd en wordt er een liedje over gezongen.

Gisteren en vandaag staat in het teken van Carnaval. De kinderen komen prachtig verkleed naar Het Kleurrijk. Iedereen geniet met volle teugen van de muziek, de glitters en serpetines. De grond is bezaait met kleurtjes en de kinderen vinden dit geweldig ontdekkingsmateriaal. De kleintjes zitten op de grond en pakken heel geconcentreerd de serpetines in de hand.
Wat een plezier voor iedereen!

De kinderen krijgen de mooiste creaties op hun gezicht.

Dinsdagavond 19 december werd er een kerstdiner georganiseerd voor alle ouders en hun kinderen op Het Kleurrijk. De ruimten waren sfeervol versierd en er klonk vrolijke kerstmuziek. Alle ouders hadden hapjes gemaakt en het zag er zeer feestelijk uit. Iedereen werd ontvangen met een glaasje gluwein en voor de kinderen een groen "kerstdrankje" De opkomst was geweldig. Heel veel ouders waren speciaal voor deze avond gekomen. Wij vonden het super gezellig. Iedereen heeft genoten en we hebben heel veel positieve reacties ontvangen.
Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de gezelligheid!!

Kinderen worden uitgedaagd om de wereld om zich heen te ontdekken via de weerspiegelingen in de bal. Jonna is helemaal verwonderd als ze zichzelf in de bal ziet.

Er staat een mand op tafel. Op een gegeven moment ontdekken Damon en Lucy deze. Wat zit hierin? Samen gaan ze alles aandachtig bekijken en ontdekken. Ze zijn een hele tijd druk met deze natuurlijke materialen. Heel mooi om te zien dat ze echt contact met elkaar zoeken en de materialen met elkaar bekijken.

Heel geconcentreerd werkt Mia met de gekleurde bogen op de spiegels. Het geeft een bijzonder effect. Hoe mooi is het om te bouwen op een spiegel.

De kinderen gaan samen met de leidsters naar het klompenfeest. Iedereen is aan het genieten en vooral in de draaimolen.

Suus komt een heerlijke traktatie brengen voor alle leidsters. En wat een super mooie mini mouse muts heeft ze op!

De kinderen spelen heerlijk buiten en zijn verwonderd over de mooie zeepbellen die de lucht in gaan.

Wat zou er aan de andere kant van de heg zijn?

Lise heeft allerlei voorwerpen voor zich liggen. Nieuwsgierig gaat ze experimenteren. Door de leidster wordt een toevoeging gedaan van de grijptang die ze dan ook enthousiast gaat gebruiken. Knap gedaan zeg!

De dreumesen gaan vandaag gezellig met de fiets naar de Worp. Wat een belevenis!

Vandaag is het zo warm weer dat de kinderen heerlijk spelen met water en zand. En dat wordt dus modder.

Zaterdag 20 mei was het zover. Deze middag organiseerde Het Kleurrijk haar fancy fair. Het was een heerlijke middag. Gelukkig was er veel animo van geinteresseerde ouders en werd er veel verkocht voor het goede doel, Early Birds.

Zooo lief is het paard

Ilse is muziek aan het maken op de dwarsfluit. De kinderen zijn heel erg geinteresseerd en luisteren aandachtig. Ook proberen ze mee te zingen. Dit gaan we zaterdag op de fancy fair ook doen, dus het wordt groot feest!

Een pak meel, een lepel en een bakje. Wat wordt hier mee gedaan?

De opa's en oma's van de kinderen waren welkom op 12 april om een kijkje te nemen op de opvang van hun kleinkind. Er werd samen gespeeld, geknutseld, fruit gegeten en buiten gespeeld. De kinderen vonden het geweldig. Het is mooi om te merken dat volgens de kinderen een opa van iedereen is. Er werd samen flink gelachen. Bedankt voor alle enthousiaste reacties!

De leidster heeft een soort van muziekinstrument meegenomen naar de groep. Er wordt gedraaid en getikt zodat de kinderen het geluid horen van de bierdopjes die tegen elkaar aanrinkelen. Lize is gelijk geïnteresseerd en kan heel geconcentreerd zelf muziek maken en aandachtig aan het "instrument" zitten. Haar aandacht wordt eerst getrokken door hetgeen de leidster doet en daarna gaat ze zelf aan de slag.

Vandaag komen bewoners van Trimenzo pannenkoeken eten samen met de kinderen van het Kleurrijk. Iedereen heeft genoten. Ouders hebben heel lief pannenkoeken gebakken en alles is opgegeten. Super lekker was het. Ook is er nog vrolijk gezongen en zelfs wat gedanst op de peutergroep.

Afgelopen vrijdag en maandag kwamen de kinderen verkleed naar Het Kleurrijk. Er wordt carnaval gevierd. Iedereen is erg vrolijk. Er wordt nog geschminkt, volop gedanst en gelachen. Wat een feest!