Wat doen de  kinderen met een bak vol natuurlijke materialen. Spannend zo’n kastanje in een  prikkerige schil.

PROJECT Kunst

De peuters maken hun eigen Kandinsky schilderij

De kunstenaar Kandinsky staat nu centraal.

De dreumesen maken  3d kunst in het teken van  Kandinsky

Treinbaan in  ‘het  bos”

Op de dreumesgroep wordt een treinbaan gebouwd met natuurlijke materialen. dit trekt direct de aandacht.

Kinderboekenweek

Deze week is het kinderboekenweek. De  leidsters gaan op allemaal verschillende plekken boeken voorlezen. Vandaag was dat in  de tuin. frisse lucht en veel aandacht voor het verhaal. Leuker kunnen  we het niet maken!

Schommelen in de  speeltuin

Afdrukken van  natuurlijke materialen

smorgens eerst alle materialen bekekenen  daarna afdrukken gemaakt in  de klei. Verbazing en verwondering  op hun gezichten te zien.

Kijken  naar  details

Anouk bekijkt aandachtig met een vergrootglas de kever. daarna tekent ze de kever. Smiddags maakt ze haar tekening nog mooier met stof, kralen en verf. Wat een prachtig resultaat. Ze is zelf ook helemaal trots.

Klompenfeest

Wat een feest om  met z ’n allen in  de bolderkar te gaan en te genieten van een ritje in de draaimolen.

Modderdag 2019

Wat heerlijk dat  iedereen zo geniet van zand en water  in de tuin van  het Kleurrijk

 

Bouwen in de bouwhoek

Op zoek naar vogels 

De kinderen op de dreumesgroep  gingen op zoek naar vogels. Ze hoorden de vogels vrolijk zingen en zagen ze hoog in de lucht vliegen. Ze hadden een verrekijker nodig om ze te vinden.  En maakten later een kijkdoos met een  ‘echte’ vogel erin

De storm van de afgelopen dagen was aanleiding voor de peuters tot een geweldige activiteit

Een lichtbak, gekleurde fiches met een metalen rand en een magneet.

En nu ontdekken wat je er allemaal mee kunt.

 

 

Wat een dreumes al niet kan doen met rietjes, een keukenrol met gaatjes en een  metalen bak met gaatjes. Heel fantasievol ging ze aan het werk

 

Het 10 jarig feest was echt een groot succes.

Ontzettend aardige reacties ontvangen, mooie kadoos en  heerlijk eten. Ook het weer was geweldig. Alle ingrediënten voor een top  feest

 

Planten van zaadjes

Onder de veranda zijn de kinderen druk bezig met de leidster om de zaadjes te planten.

Nieuwe waterbak buiten

Britt ontdekt de nieuwe wasbak. Er zit een laagje water in en dat moet gevoeld worden. Ze brengt daarna haar handen naar haar wang. Dit herhaalt ze diverse malen en moet er erg om lachen. Dit trekt ook de aandacht van andere kinderen.

Carnaval

Wat een gezellige dag. Iedereen kwam verkleed naar Het Kleurrijk. De groep was mooi versierd en alle kinderen vierden het carnaval. Genieten van muziek, dansen en serpentines.

Hoe ziet een gezicht eruit?

De kinderen kunnen met materialen een gezicht maken. In een mand liggen veel stenen met diverse afbeeldingen erop. Op de stenen zijn ogen, neus en een mond te vinden. Hoe leggen we dit neer?

Ogen

De kinderen bekijken heel goed hoe een gezicht eruit ziet en voornamelijk de ogen. Dan wordt er een oog getekend en later verder ingekleurd en natuurlijk horen er ook wimpers op. Uit verschillende materialen kiezen de kinderen waarvan ze hun eigen oog gaan maken.

Sneeuwpret

Wat een sneeuwpret. Iedereen wil heel graag naar buiten. De sneeuw voelen, opeten, sneeuwballen gooien en afdrukken maken in de sneeuw. Dit is echt genieten!

Project zintuigen

Vandaag gaan we ruiken met de neuzen. Bij de peuters hebben w echte speurneuzen want de kinderen weten heel goed wat wel en niet zo lekker ruikt. Door middel van de pictogrammen konden de kinderen aangeven welk gevoel ze kregen bij de diverse geuren.

Oliebollen borrel

Op vrijdag 4 januari organiseerde Het Kleurrijk een oliebollen borrel voor haar ouders en kinderen. Er was zelfs een arrenslee met echte paarden ervoor. Ouders en kinderen konden een ritje maken, een heerlijke oliebol eten van de Soete Suikerbol, een glaasje gluwein of warme chocolademelk drinken en gezellig met elkaar toasten op het nieuwe jaar.
Het Kleurrijk bestaat nu 10 jaar en is uitgegroeid tot een fantastisch bedrijf met een mooie visie en een super team!

Druk in de weer met Kerst

In de gang is de pietenboot omgetoverd tot een arreslee met de paarden ervoor. Ook kunnen de kinderen op de groep hun eigen kerstboom versieren. Ze gebruiken hiervoor allerlei materialen die zij mooi vinden.

Gezellige kerstavond met hele team

We hebben genoten van een gezellige kerstavond met het team van Zutphen en van Twello. De ruimte was heel sfeervol aangekleed en onder het genot van een hapje en drankje hebben we heerlijk met elkaar gekletst en een “fanatiek” spel gespeeld. Voor herhaling vatbaar.

Sinterklaasfeest

Wat een feest was het vandaag. De Sint en zijn Pieten kwamen langs. De kinderen stonden buiten heel hard te zingen zodat de Sint ons kon horen. Daarna werd binnen een feestje gebouwd.

Sinterklaas

De kinderen zijn volop bezig met Sint en zijn Pieten. Er wordt een boot gemaakt, een grote pieten tekening gemaakt, kinderen schminken zichzelf, spelletjes gedaan en veel gezongen. We zijn er klaar voor om Sint en zijn Pieten volgende week te ontvangen.

Het Kleurrijk team

Renske Kleverwal heeft deze geweldige foto gemaakt van Het Kleurrijk Team!

Rups gevonden

Een echte zachte harige rups! De kinderen mogen hem aaien, vasthouden, bewonderen en van alle kanen goed bekijken. Zeker als de rups op de spiegel ligt kunnen ze alles goed zien. Wat een enthousiaste blikken van de kinderen!

Wat kun je met mais

In een bak liggen maiskolven. Dat trekt de aandacht van de kinderen. Druk aan het vasthouden, voelen, mais losmaken en later kunnen ze mais scheppen met de lepels. De kinderen gaan helemaal op in hun spel.

Waterpret

Het is zo warm buiten dat de baby’s binnen spelen met water. Wat een pret.

Ontdekken met de lichtplaat

Mirella, de leidster, heeft een tweetal citroenen meegenomen en deze worden bekeken, gevoeld en geproefd door de kinderen. De citroenen liggen op de lichtplaat en het is een verrassing wat de kinderen zien. Vol concentratie bekijken ze de citroenen.

Heerlijk spelen in de tuin

zand en water zijn en blijven toch het favoriete speelgoed van kinderen. Ze genieten met dit super mooie weer heerlijk in de tuin

Ouderavond

De ouderavond was een succes. Na een presentatie over de visie van Reggio Emilia konden ouders zelf ervaren op welke manier hun kind leert ontdekken. De ouders maakten met de natuurlijke materialen iets moois voor hun kind. Dit leverde enthousiaste reacties op van de ouders! Met natuurlijke en ongevormde materialen valt er veel meer te ontdekken en wordt de fantasie meer geprikkeld dan met het “gewone” speelgoed.

Pasen

We gaan genieten van een heerlijke paasbrunch. Er zijn ouderen van Casa Bonita uitgenodigd om met de peuters mee te eten. De kinderen hadden een mooi tafelkleed versierd en de tafel prachtig gedekt. Iedereen heeft genoten van al het lekkers en de gezelligheid.

Ontdekken van mos

We hebben een tas vol met mos meegenomen uit het bos. De kinderen kijken nieuwsgierig in de tas. Het mos wordt eruit gehaald. Nieuwsgierig als de kinderen zijn beginnen ze gelijk het mos aan te raken en te bekijken. Het voelt zacht aan en ineens zien we miertjes lopen. De een schrikt ervan en de ander wil ze graag oppakken. Wat een verwondering allemaal.

Casa Bonita

De peuters gaan op bezoek bij de ouderen die wonen bij Casa Bonita. Vandaag hebben we het blikkenspel meegenomen. Dat betekent dat in ieder blik een voorwerp of een plaatje zit. Het blik wordt opengemaakt en het is een verrassing wat erin zit. Vervolgens wordt het voorwerp benoemd en wordt er een liedje over gezongen.

Carnaval

Gisteren en vandaag staat in het teken van Carnaval. De kinderen komen prachtig verkleed naar Het Kleurrijk. Iedereen geniet met volle teugen van de muziek, de glitters en serpetines. De grond is bezaait met kleurtjes en de kinderen vinden dit geweldig ontdekkingsmateriaal. De kleintjes zitten op de grond en pakken heel geconcentreerd de serpetines in de hand.
Wat een plezier voor iedereen!

Schminken

De kinderen krijgen de mooiste creaties op hun gezicht.

Kerstdiner op Het Kleurrijk

Dinsdagavond 19 december werd er een kerstdiner georganiseerd voor alle ouders en hun kinderen op Het Kleurrijk. De ruimten waren sfeervol versierd en er klonk vrolijke kerstmuziek. Alle ouders hadden hapjes gemaakt en het zag er zeer feestelijk uit. Iedereen werd ontvangen met een glaasje gluwein en voor de kinderen een groen “kerstdrankje” De opkomst was geweldig. Heel veel ouders waren speciaal voor deze avond gekomen. Wij vonden het super gezellig. Iedereen heeft genoten en we hebben heel veel positieve reacties ontvangen.
Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de gezelligheid!!

Spiegelballen

Kinderen worden uitgedaagd om de wereld om zich heen te ontdekken via de weerspiegelingen in de bal. Jonna is helemaal verwonderd als ze zichzelf in de bal ziet.

Natuurlijke materialen

Er staat een mand op tafel. Op een gegeven moment ontdekken Damon en Lucy deze. Wat zit hierin? Samen gaan ze alles aandachtig bekijken en ontdekken. Ze zijn een hele tijd druk met deze natuurlijke materialen. Heel mooi om te zien dat ze echt contact met elkaar zoeken en de materialen met elkaar bekijken.

Werken met spiegels

Heel geconcentreerd werkt Mia met de gekleurde bogen op de spiegels. Het geeft een bijzonder effect. Hoe mooi is het om te bouwen op een spiegel.

Klompenfeest

De kinderen gaan samen met de leidsters naar het klompenfeest. Iedereen is aan het genieten en vooral in de draaimolen.

Suus is jarig

Suus komt een heerlijke traktatie brengen voor alle leidsters. En wat een super mooie mini mouse muts heeft ze op!

Prachtige zeepbellen

De kinderen spelen heerlijk buiten en zijn verwonderd over de mooie zeepbellen die de lucht in gaan.

Nieuwsgierig

Wat zou er aan de andere kant van de heg zijn?

Op ontdekkingstocht

Lise heeft allerlei voorwerpen voor zich liggen. Nieuwsgierig gaat ze experimenteren. Door de leidster wordt een toevoeging gedaan van de grijptang die ze dan ook enthousiast gaat gebruiken. Knap gedaan zeg!

Op pad met de fiets

De dreumesen gaan vandaag gezellig met de fiets naar de Worp. Wat een belevenis!

Lekker modderen

Vandaag is het zo warm weer dat de kinderen heerlijk spelen met water en zand. En dat wordt dus modder.

Fancy Fair

Zaterdag 20 mei was het zover. Deze middag organiseerde Het Kleurrijk haar fancy fair. Het was een heerlijke middag. Gelukkig was er veel animo van geinteresseerde ouders en werd er veel verkocht voor het goede doel, Early Birds.

Zooo lief is het paard

Muziek maken

Ilse is muziek aan het maken op de dwarsfluit. De kinderen zijn heel erg geinteresseerd en luisteren aandachtig. Ook proberen ze mee te zingen. Dit gaan we zaterdag op de fancy fair ook doen, dus het wordt groot feest!

Op ontdekking

Een pak meel, een lepel en een bakje. Wat wordt hier mee gedaan?

Opa en Oma dag

De opa’s en oma’s van de kinderen waren welkom op 12 april om een kijkje te nemen op de opvang van hun kleinkind. Er werd samen gespeeld, geknutseld, fruit gegeten en buiten gespeeld. De kinderen vonden het geweldig. Het is mooi om te merken dat volgens de kinderen een opa van iedereen is. Er werd samen flink gelachen. Bedankt voor alle enthousiaste reacties!

Lize aan het ontdekken

De leidster heeft een soort van muziekinstrument meegenomen naar de groep. Er wordt gedraaid en getikt zodat de kinderen het geluid horen van de bierdopjes die tegen elkaar aanrinkelen. Lize is gelijk geïnteresseerd en kan heel geconcentreerd zelf muziek maken en aandachtig aan het “instrument” zitten. Haar aandacht wordt eerst getrokken door hetgeen de leidster doet en daarna gaat ze zelf aan de slag.

Pannenkoekendag

Vandaag komen bewoners van Trimenzo pannenkoeken eten samen met de kinderen van het Kleurrijk. Iedereen heeft genoten. Ouders hebben heel lief pannenkoeken gebakken en alles is opgegeten. Super lekker was het. Ook is er nog vrolijk gezongen en zelfs wat gedanst op de peutergroep.

Carnaval

Afgelopen vrijdag en maandag kwamen de kinderen verkleed naar Het Kleurrijk. Er wordt carnaval gevierd. Iedereen is erg vrolijk. Er wordt nog geschminkt, volop gedanst en gelachen. Wat een feest!