Op 9 september jl. heeft de GGD inspectie een onaangekondigd bezoek gebracht aan Het Kleurrijk.  Het rapport was zeer positief. We zijn er erg blij mee. Hieronder leest u een stuk uit het rapport. Het volledige rapport kunt u vinden op de website.

Zorgdragen voor ontwikkeling van persoonlijke competentie

De beroepskrachten ondersteunen en stimuleren de ontwikkeling van (individuele) kinderen

Observatie:

In de zandbak ligt een trechter. Als een kind het oppakt vertelt de beroepskracht: “Dit is een trechter. Als we er steentjes in doen, wat gebeurt er dan? Zullen we het eens proberen? Kijk nu kan het zand er niet meer door.”

De buitenspeelruimte is uitdagend en uitnodigend ingericht. Er hangt boven de zandbak een doek waardoor een schaduwplek ontstaat. Het en der staan boomstammen waarop de kinderen kunnen klimmen. Achter een heg kunnen kinderen zich verstoppen.

Als een beroepskracht een jongen insmeert met zonnebrandmelk, wil hij er vandoor. “X, je bent nog niet klaar” zegt de beroepskracht. “Wat smeren we nog meer in?” Het kind wordt uitgenodigd tot nadenken en interactie.

Initiatief

De beroepskrachten sluiten aan bij het ontwikkelingstempo en -niveau van een kind. Ze bieden spelmateriaal en activiteiten aan die uitdagend en spannend zijn, zonder het kind te overvragen of te onderschatten. Beroepskrachten verwoorden het ontdekkingsproces.

Conclusie

Bij KDV Het Kleurrijk wordt de persoonlijke competentie voldoende gewaarborgd.