Twello – Op 29 juni werd de jaarlijkse Modderdag georganiseerd. Op die dag kunnen kinderen van kinderdagverblijven, bso’s en basisscholen allerlei spetterende activiteiten uitvoeren met aarde en zand: modder

Het Kleurrijk had alle kinderen en hun ouders afgelopen woensdag 29 juni uitgenodigd om naar het dagverblijf te komen om met elkaar buiten te spelen met zand en water. Tijdens Modderdag ontdekken kinderen wat modder is en hoe je ermee kunt spelen. Het doel van Modderdag is om kinderen op een positieve, bijzondere en uitdagende manier in aanraking te brengen met natuur.

Het Kleurrijk is erg enthousiast over deze Modderdag. Er waren diverse activiteiten bedacht waar de kinderen en hun ouders mee aan de slag konden. Zo was er de mogelijkheid om een modderschilderij te maken. Eerst werd er door de kinderen modder gemaakt. Ze waren druk in de weer met emmers, zand, water en lepels om de ideale modder te maken voor hun schilderij. Enthousiast begonnen ze te verven om daarna het schilderij nog te versieren met bloemblaadjes en andere zaken die ze in de tuin konden vinden. Ook konden de kinderen ontdekken dat je met verschillend zand ook verschillende soorten modder kunt maken. Het voelt lekker zacht om met potgrond modder te maken, dit in tegenstelling tot metselzand, waar hele fijne steentjes in verwerkt zijn. Die eigen ervaring maakt het leren geweldig interessant. Verder was er nog een blote voeten pad gemaakt. Hoe voelt het om door gras, stro, stenen of modder te lopen? Ondanks het niet al te warme weer gingen spontaan de schoenen uit om dit zelf uit te proberen. Ook konden kinderen moddermaskers maken. Bij zichzelf, de ouders of de leidster. Een leuke, modderige middag!