Afgelopen woensdag 27 januari zijn de nationale voorleesdagen van start gegaan. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen.
Het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Zo worden kleintjes grote lezers. Het Kleurrijk is grote voorstander van het lezen met kinderen en het uitdagen van kinderen om meer te gaan praten door middel van het stellen van vragen waardoor hun woordenschat groter wordt. Afgelopen woensdag hebben we met alle kinderen een voorleeslunch georganiseerd. Onder het genot van een lekker broodje werd door de leidster een mooi boek voorgelezen. op de pagina Foto’s vindt u meerder impressies van de voorleesdagen.